Храната говори

44

ДИЕТОЛОГ   ЕКОТЕРАПЕВТ
ТЕОДОСИЯ   СТАНЕВА

- за всички точки по света и чрез интернет -

Храната говори

Имате много силна и чувствителна връзка с храната? Интересува ви единствено, когато има храна, дали ви харесва или не?! Не мислите дали е здравословна.

Колко безгрижен човек сте! Обичате да се наслаждавате на това, което ви доставя удоволствие или в детска възраст така сте се научили? Но, при всички случаи щом до днес е така, това означава, че характера ви е такъв.

Чувствате, че сте в ´´ хармония с тялото си ´´. Нищо не ви притеснява ( или поне така си въобразявате ) и се харесвате закръглени и дебели.

- Дали сте лакомници?

Няма значение какво ядете, няма значение с какъв вкус е ( в смисъл на солено или сладко), важното е да ви доставя удоволствие.
Не ви интересува нищо около ползите и вредностите от храната, важното е да се  наслаждавате на нея и този момент от няколко минути е едва ли не равносилен на оргазъм.

А, знаете ли, че това сигурно е ´´ най-добрият начин на хранене  ´´?

Лакомите хора консумират разнообразна храна ( това е доброто в случая ), тъй като те са любопитни и не могат да устояват и искат от всичко да похапнат. Насочват се към това, от което изпитват, че имат нужда на момента и с инстинкт регулират своя апетит.

При лакомниците, когато им се прияде нещо, те си вкусват от тук и там, но не изяждат само една храна ( пример: не целия десерт, а част като опитват и друга храна).

- И, защо правят така?

Защото първите няколко хапки им се услаждат. След това вече не е интересно. Но, ако човек изяде целият десерт, това вече не е лакомия, а пристъп на булимия ( !!! не пиша, че всеки, който изяде десерта си е такъв, а в случая ).

Когато лакомникът утоли апетита си за удоволствия, той спира да яде.

Има нужда да изпита удоволствие този човек и ´´ не може ´´ да го случи по друг начин и потиска това с храна.

Така ставаме лакоми  за лекарства и разни добавки ( индустрията, която контролира и двата вида и създава нереална представа у хората, че при всички случаи се грижи за тях ( ако я разкрием, че е все тя  за всичко  и за химични вещества и за естествени или псевдоестествени с обработки и още добавки)).

Храната говори за нас:

- за нашата сила и слабостите ни;

- за разума и мързела в нас;

- за готовността и реалните действия да сме здрави и страха да ´´ рискуваме ´´ да мислим и да се трудим.

Често незнаем и значението на думите!

- Защо?

Защото от потискане ( а причината за него са страх и мързел ) загубваме действието в думите. Те стават мързеливи – статични като нас. Пример: лакомия. Това не е да седнеш и да се натъпчеш с дадена храна, а желанието – любопитството да опиташ от всичко, защото искаш удоволствие, за което да не полагаш усилия, ако е възможно никакви. И, за това хапваш нещо, което ти се прииска и бързо ти омръзва, след това търсиш друго и пак…

А, правиш така, защото удоволствието не идва от вън ( то си показва ), щом все търсиш и още и още…
Удоволствието се създава с труда на разбраната мисъл   и истински действия  до покой на ума и душата.

Така има радост от храната, защото тогава  я познаваш и знаеш, че тя е живот, а не бягство ( заместител на удоволствие ) от себе си!

С любов,

Контакт за консултация с цел лечение:
Skype: zdraveyanaaaaaa

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>