Хиляди протестираха отново в Мадрид

Няколко хиляди демонстранти днес преминаха по улиците на Мадрид по призива на испанските синдикати, които организираха нов ден на протести срещу политиката на строги икономии, водена от дясното правителство в момент, когато страната се опитва да избегне спасителна помощ за икономиката си, предаде Франс прес.

“Повече безработица, повече орязвания, по-малко защита. Те искат да разорят страната, трябва да им попречим”, можеше да се прочете на плакат, носен от челната редица на демонстрантите, водени от синдикалните лидери. В протестната акция имаше представителите на левите партии, сред които и на социалистическата партия, отбелязва АФП.

Сред червено-белите знамена на профсъюзите се забелязваха малки плакати, на които бе изписано “НЕ”, на фона на двойка ножици, символизиращи бюджетните орязвания, които задушават голяма част от населението, страдащо от непрекъснато увеличаващата се безработица, обхванала вече 24,63 на сто от трудоспособните испанци.

“Нещата вървят много зле днес в Испания: много бюджетни орязвания, много бедност, много мизерия. Заради управлението и кризата”, заяви Фабиола Гера, една от демонстрантите, която е на 51 години и работи в хотелиерската индустрия.

“Положението на младите в Испания е ужасно поради една-единствена причина: тук няма никакво бъдеще за нас, ние сме принудени да емигрираме, да напуснем Испания, за да си намерим работа”, обяснява Алекс Мартин, който е на 27 години и е представител на младежкия филиал на Общия съюз на трудещите се.

dnevnik.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>