Хванаха испанци, продавали имитации на “Ферари” онлайн

160341bferrari458spiderok_598pСпоред полицията иззетите коли имитирали много добре луксозните возила, както по отношение на дизайна, така и по отношение на детайлите на двигателя.

Испанската полиция разби две незаконни работилници, в които по-обикновени автомобили са били трансформирани в луксозни возила като “Ферари” и “Астън Мартин”, а после продавани по интернет на средна цена от 40 хил. евро, предаде АФП.

Оригиналните автомобили “Ферари” и “Астън Мартин” струват по около 200 хил. евро.

Задържани са осем души. Пет от арестите са извършени във Валенсия, а другите три – в столицата Мадрид.

Работилниците са били в района на Валенсия, в селата Алгемеси и Албалат дел Сорелс. Конфискувани са 19 автомобила – 17 имитации на “Ферари” и две имитации на “Астън Мартин”.

Според полицията иззетите коли имитирали много добре луксозните возила, както по отношение на дизайна, така и по отношение на детайлите на двигателя. Клиентите на престъпната група обаче си давали сметка, че не купуват оригинален автомобил.

До арестите се стигнало след жалба на групата “Ферари”, която забелязала в интернет да се предлага имитация на един от нейните модели.

Сега полицията се опитва да открие откъде са дошли автомобилите, които са били трансформирани в луксозни коли. /Vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>