Хайде да почистим замърсения си организъм

 

403050_2534218602301_1122906930_n 

Физическото тяло – замърсената кръв и необходимостта от пречистването ѝ

… Замърсената кръв води не само до болести, но и до състояние, което е присъщо на много хора: умора, лошо настроение, раздразнителност, слаба памет, проблеми с концентрацията и съобразителността, нарушение на съня.

Обикновено използваме методите на хранене и лечение за усилване на кръвообращението от рекламите, които ни по…дават информация за най-достъпните и бързо действащи продукти…

И, какво се случва? Клетките, които започват да получават повече хранителни вещества, едновременно получават и повече токсини. И, резултатът е нулев и състоянието на човек се влошава.

Какво да направим за да излезем от порочния кръг на храненето? Да пречистим организма си – физически и психически! Пречистване на клетъчно ниво.

За да се случи Пречистването добре  за здравето ни и да е с траен ефект, е нужно да сме настроени за това, разбира се  и физически и психически. В противен случай няма да усетим резултата докрай!

Първото нещо при Пречистването е изхвърлянето на токсичните остатъци от кръвта, лимфата и другите телесни течности, които трябва да са леко алкални.

Почти всички токсини в тялото приемат формата на киселини, а тези киселини трябва да бъдат неутрализирани и изхвърлени от организма за да се възстанови нормалния алкален баланс в кръвта и другите телесни течности.

Всяка клетка се обслужва от кръвта. Кръвта храни клетката, подменя износените части и изхвърля отпадъците. Същото е от значение и за лимфната система.

Една от основните функции на лимфата е да пречиства кръвта и тъканите от киселинните отпадъци, но когато е замърсена, няма как да изпълнява тази функция.

Киселините поставят препятствия при преминаване на лимфата по лимфните пътища и с това се намалява способността ѝ да пречиства кръвта и тъканите.

Ако,  ежедневно организма ни по време на Пречистване  поема обилни количества вода – 2-3 литра , отпадъците се изхвърлят от кръвта и тъканите и се отделят през бъбреците, дебелото черво и кожата. Така всички тъкани са измити, а жизнените ни течности са заредени с прясна вода.

Целта на изхвърлянето на киселинните отпадъци е да се въстанови рН равновесието в кръвта и тъканите. рН е стандартна мярка за алкално – киселинното равновесие и се движи между 1 ( крайно киселинно ) и 14 ( крайно алкално ) като 7 е прието за неутрално ниво.

Кръвта има леко алкална стойност на рН между 7,3 и 7,4. Ако рН на кръвта падне под 7,1 или се повиши над 7,5, баланса се нарушава и ако не се възстанови бързо, изхода е фатален.

Голямото количество на киселинни остатъци в кръвта и тъканите потиска имунната реакция, нарушава метаболизма, пречи на храносмилането и усвояването и създава благоприятна среда за инфекции, които причиняват изменения и нарушения в биологичните функции.

За да имаме представа колко е важен баланса на рН в човешкия организъм, описвам накратко как той влияе върху функциите на основните органи в нашето физическо тяло.

Сърцето изпомпва кръв. И, ако кръвта съдържа много киселинни остатъци, това може да увреди тъканите му.

За да е нормален сърдечния ритъм на човека е необходима алкална среда. Киселинните остатъци намаляват способността на кръвта да пренася кислород и сърцето не получава достатъчно от него.

Една от основните функции на черния дроб е да филтрира отровните отпадъци в кръвта. Той произвежда голяма част от алкалните ензими, от които зависи имунната реакция.

Ако не се храним както желае ПРИРОДАТА, ако злоупотребяваме с лекарства, с високо спиртен алкохол, с хормонални таблетки и комерсиални храни, ако вземаме наркотични вещества и други, тялото започва да си оформя склад от киселинни отпадъци в ставите и други твърди тъкани.

Тялото ни се отравя или диагнозата ни е артрит. Бъбреците – те са също  в помощ на филтрирането на кръвта. По този начин поддържат рН.

Ненужните киселинни отпадъци от неправилно хранене и всички т.нар. диети с комерсиална цел, както и лекарствата сериозно увреждат нежните бъбречните тъкани като образуват камъни или възпаление на пикочния мехур.

Вече имаме някаква представа как всички киселинни остатъци се разхождат в организма ни и заедно с хранителните вещества проникват в клетките?…

Хайде да почистим замърсения си организъм! ( До следващото продължение… )

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>