Футболистът на “Барселона” Хавиер Масчерано беше осъден на година затвор за укриване на данъци

zx450y250_2690083source-apФутболистът на “Барселона” Хавиер Масчерано беше осъден днес на една година затвор за укриване на данъци.

Аржентинският национал трябва да плати и глоба от 800 000 евро плюс разноските по делото.

31-годишният играч прие присъдата и не се очаква да прекара време в затвора, съобщават медиите в Испания. Страните по делото са се споразумели ефективната присъда да бъде заменена с още една глоба, а в близките дни съдията трябва да се произнесе по въпроса.

През миналата година Масчрано се призна за виновен в ощетяване на испанските данъчни власти с 1.5 милиона евро. Той не е декларирал приходите от имиджовите си права за 2011 и 2012 г. Сумата е била отклонена чрез дружества, базирани в САЩ и Португалия.

След като се призна за виновен в края на октомври, аржентинецът погаси дължимите 1.5 милиона плюс 200 хиляди евро лихви.

Масчерано се яви днес в съда, за да чуе и приеме присъдата си

zx450y250_2690082

Associated Press

“Аз съм спортист и не разбирам много от данъци и право. За да се справя с тези технически сложни за мен въпроси, трябва да разчитам на други хора. През цялата си кариера съм бил честен човек, отнасящ се с уважение и отговорност към своите съотборници и клубовете, в които съм бил, както и към страните, в които съм живял”, заяви Масчерано.

Той обяви, че на свой ред ще заведе дело срещу компанията, с която е подписал при пристигането си в Барселона през 2010 г. и която го е съветвала до 2014 г. / Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>