Фолклорен Добруджански Клуб “Мило ми е, драго ми е” – Валенсия, Испания

51059165_1364578330348885_7972804936104673280_o-2Скъпи приятели,

Отмина първия месец от новата година. Време е да Ви разкажем какво направихме, следвайки нашите поставени цели и в търсене на реализиция на нашите идеи.

Ние от Фолклорен Добруджански клуб „Мило ми е, драго ми е“, всъщност бяхме решили след празниците малко да си починем, за да съберем сили и да се подготвим психически за една нова, вълнуваща и пълна с интересни фолклорни събития предстояща година. Но както обикновено се случва, вместо това, реализирахме един месец, изпълнен с важни срещи, ползотворни разговори и много нови идеи и подкрепа от различни институции, организации и клубове, при това от родна Добруджа.

Председателят на клуба, г-жа Меглена Кривчева, се прибра в България, в родния си край, но вместо очакваната почивка със семейството си, времето се превърна в едно непрекъснато пътуване, посещения и работни срещи.
С присъщата си неподправеност и обич към това, което прави, тя успя да посети почти всички основни градове в Добруджа и да осъществи редица срещи с държавните институции по места.

51551266_1364578173682234_2997470900082704384_oГ-жа Кривчева се срещна лично и представи целите и предстоящите нови инициативи на Фолклорния Добруджански клуб за 2019 година, на:
г-н д-р Юлиян Найденов – кмет на гр. Силистра, който беше и специален гост на първия Добруджански събор в Испания;
г-н Красимир Николов и г-н Живко Желязков – заместник областни управители на Област Добрич;
г-жа Даниела Димитрова – народен представител от гр. Добрич;
г-жа Галина Миткова – началник отдел „КАО“ и пиар на Община Добрич;
г-жа Снежана Дянкова – Директор ДЦПЛУ, гр. Девня и г-жа Миглена Василева от отдел АИПО на Община Девня;
г-жа Дарина Колишева – секретар на Община Каварна;
г-н Пламен Желязков – зам. кмет на град Тервел;
г-н Валентин Димитров – кмет на гр. Генерал Тошево;
г-н Николай Aнгелов – кмет на гр. Балчик;
г-жа д-р Йорданка Стоева-Йорданова – председател на Общински съвет, гр. Шабла.
Ползотворни бяха и срещите с кметовете на с. Стефан Караджа – г-н Николай Станчев и с. Българево – г-н Георги Георгиев.

Всички длъжностни лица останаха впечатлени и радостни от факта, че нашия клуб се опитва да поддържа духа на Добруджа толкова далеко зад граница и изявиха желание и готовност да съдействат за присъствието на повече фолклорни клубове от съответните общини в Добруджа на събитията, организирани от нас в Испания.

51467535_1364600487013336_6829989214667407360_oГ-жа Кривчева намери време и да посети репетициите на някои от големите ансамбли и фолклорни клубове в Добруджа, както и да поговори с техните ръководители и хореографи, за съвместни бъдещи проекти в България и чужбина.
Особено внимание ни отделиха:
г-н Стоян Господинов – главен художествен ръководител на ПФА „Добруджа“;
г-н Александър Александров – главен художествен ръководител на ФТА „Добротица“ и г-н Юрий Митев – хореограф на ансамбъла, като беше истинско удоволствие г-жа Кривчева да присъства на репетиция на Клуб за народни танци „Пъстър хоровод“ – гр. Добрич, който също е под тяхно ръководство;
г-н Димитър Джамбазов – главен художествен ръководител на Ансамбъл „Добруджа“ – гр. Силистра, чиито детски танцов състав сътвори истински фурор на сцената и около нея на първия Добруджански събор в Испания. Изключително сме радостни, че ще видим тези прекрасни дечица и на тазгодишния събор, който нашия клуб организира.
г-н Иван Иванов – Арт-директор на Арт-център „Палитра“ – гр. Добрич, който също беше наш гост на първия Добруджански събор. Искрено се надяваме тази година да се насладим и на уменията на прекрасните танцьори от Арт-център „Палитра“ на сцената на събора;
г-жа Севдалина Атанасова – хореограф на ФТК „Хорце“ – гр. Добрич;
И не на последно място разбира се, посетихме репетиция на нашите приятели от фолклорен танцов клуб „Веселчани“ – гр. Добрич, които също бяха гости на първия Добруджански събор в Испания и бихме искали да благодарим лично на г-жа Таня Дянкова – ръководител на клуба за чудесните мигове заедно.
Надяваме се всички тези прекрасни хора да намерят време и възможност и да посетят нашия втори Фолклорен Добруджански събор в Испания през 2019 година.

51467525_1364579857015399_6027005509146509312_oНяма как да пропуснем да съобщим и за ползотворните контакти, които осъществихме с няколко местни добруджански регионални медии, които изразиха готовност да отразяват нашите събития зад граница.
Срещнахме се с г-жа Диана Стефанова от вестник „Нова Добруджанска трибуна“, които проявиха интерес да отразяват всички наши инициативи.
Г-жа Пламена Александрова от телевизия Добрич Онлайн, покани г-жа Кривчева на интервю, което ще бъде излъчено във фолклорното предаване „Добруджанска жарава“, на което г-жа Александрова е водещ.
Срещнахме се и с г-жа Станислава Кръстева от „ПроНюз“ – Добрич, които вече отразяват всичко свързано с нашия клуб.

От сърце Ви благодарим, прекрасни хора за отделеното време!
Срещнахме искрено разбиране, одобрение и подкрепа в очите на всички и това ни дава още по-голяма увереност, че сме на прав път и че това което правим си заслужава.

Очаквайте нашите нови и вълнуващи събития за тази година, които с много любов подготвяме за всички Вас, от Фолклорен Добруджански клуб „Мило ми е, драго ми е“ – гр. Валенсия, Испания.

51150457_1364579107015474_7864711638740369408_oОбичаме Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>