“Ферари” ще прави увеселителен парк в Барселона

zx450y250_2265397Може и да не притежавате някоя от най-бързите коли на света, но със сигурност ще имате възможност да се повозите на едно от най-бързите скоростни увеселителни влакчета.

Поне това обещават производителите на “Ферари”, които планират през 2016 г. да отворят тематичен парк в курорта Порт Авентура край Барселона в Испания.

Паркът на “Ферари” ще се простира на 75 000 кв. м, а на терена ще бъде изграден и 5-звезден хотел с 250 стаи. Фасадата на сградата ще наподобява болид от Формула 1.

Общата стойност на проекта е 100 млн. евро, които любителите на “Ферари” равняват на покупката на около 300 автомобила от легендарната марка. От управата на компанията се надяват да привлекат в новия парк не само любители на Формула 1, но цели семейства, които обичат да се забавляват заедно.

“Ферари” вече има свой увеселителен парк в Абу Даби, който отвори през 2010 г. В момента там се намира най-бързото скоростно влакче в света. /Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>