Участие на Асоциация “Българска роза” в Седмицата на културите и сътрудничеството

11188412_535289989942446_6858067515493262433_nАсоциация “Българска роза” ще участва на 1, 2 и 3 май 2015г. от 11.00 до 14.00 часа и следобед от 18.00 до 21.00 часа в Седмицата на културите и сътрудничеството, която се организира със съдействието на Отдел за гражданско участие, имиграция, сътрудничество и социалното развитие, към община Малага.

Ще покажем дейността на асоциацията, нашата гастрономия, култура и занаяти. Ще се продават храна, напитки и български продукти (сапунчета с розов аромат, розово масло, сувенири, гривни…)

На 2 май ще участваме на сцената на летния театър “Едуардо Окон”, който се намира в Централния парк на града (Paseo del parque).

Каним всички любители на българския фолклор от Малага и околността да заповядат с нас на сцената, където да направим едно голямо, българско хоро.

“Аз харесвам българските танци”- На 24 май българи в различни краища на всички точки на планетата, ще се хванат за ръце, за да играят хоро, да се включат в кампанията Ричмарт Винтаж ( Richmart Vintage.) Зад това мероприятие седи бизнесменът от Русе Мартин Йорданов. Неговата дъщеря учи в Америка и се оказало, че повечето хора там не знаят, къде се намира България. От там тръгнала и идеята. Тъй като повечето хора от другите държави не знаят, къде се намира страната ни, нито пък имат информация за нея, решили да популяризират родното, за да може всички да се запознаят с фолклора ни.

Неравноделните тактове в народната ни музика са феномен. Никъде по света няма такива неравноделни размери, каквито има в България. Именно оттам е тръгнала идеята за уникалните ни народни танци, чрез които да популяризираме страната ни навсякъде.. Идеята на създателите на това начинание е, да се покаже красотата на българския ни фолклор по цял свят. Да направим клипове (до 3 мин.)”

Заповядайте!

Очакваме ви, както на щанда на Асоциация “Българска роза”, така и на хорото!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>