Ураганът Лесли приближава Португалия и Испания

991-ratio-ostrov-majorka-poroiСиноптиците очакват ураганът Лесли да донесе силни дъждове, опасни ветрове и силно морско вълнение в някои части на Испания и Португалия, предаде АП.

Снощи американският Национален център по ураганите в Маями заяви, че бурята, която е от първа степен, е на 1125 км югозападно от Лисабон. Лесли се движи в североизточна посока със скорост 57 км/ч, а силата на ветровете му достига 130 км/ч.

Очаква се бурята да премине северно от остров Мадейра и днес да приближи югозападната част на Иберийския полуостров, след което към вечерта и в неделния ден да се придвижи над сушата.

За остров Мадейра е издадено предупреждение за тропическа буря и според синоптиците в някои части на Португалия ще има ветрове с почти ураганна сила. В части от Западна Испания се очаква да има ветрове със силата на тропическа буря.

https://dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>