Търновец управлява петзвезден хотел в Барселона

vasil-696x696ДА УДОВЛЕТВОРЯВАШ ВСИЧКИ КАПРИЗИ НА ИЗВЕСТНИТЕ ХОРА, Е ИСТИНСКО ИЗПИТАНИЕ ЗА НЕРВИТЕ И ТЪРПЕНИЕТО, смята Васил Кехайов от Велико Търново, който управлява хотел в Барселона. 33-годишният мъж знае какво е необходимо, за да направи престоя на популярните хора в цял свят незабравим. Младият търновец е посрещал в хотела най-известните футболни отбори, дошли да играят на легендарния стадион „Камп Ноу”, както и редица певци, сред които Роби Уилямс, актьори и политици. Твърди, че никога не може да е напълно сигурен, че известните ще бъдат доволни, защото славата е замаяла главата на повечето от тях. Като най-скромен определи нападателя на „Реал Мадрид” Кристиано Роналдо, който никога не отказвал да се снима с феновете и да раздава автографи и не се е случвало да се оплаче от каквото и да било в апартамента.

Васил е възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” и още като ученик започнал работа в сферата на хотелиерството. Първоначално работел по 4 часа на ден, а лятото след 11 клас за първи път заминал в чужбина. Чрез агенция успял да си намери свободна позиция в малък семеен хотел в Испания, но нямало как да се задържи за по-дълго там, тъй като трябвало да се връща, за да завърши средното си образование. Веднага след абитуриентския си бал през 2002 година отново хванал самолета за пиринейската страна, където попаднал на сериозна фирма.

ДЕН СЛЕД ИНТЕРВЮТО ГО ИЗПРАТИЛА НА ПРОБЕН ПЕРИОД В ХОТЕЛ В БАРСЕЛОНА. „Доказах, че мога да се справя. Започнах на най-ниската позиция в управлението на хотела. След две години бях дори повишен”, спомня си той. Там останал да работи 6 години, защото през 2008 година получил оферта от собствениците на петзвезден хотел, за който само си мечтаел, че може да работи. „Тръгването към новото работно място бе изпълнено с противоречи чувства, защото, от една страна, много желаех тази работа, но в главата ми се прокрадваше мисълта, че може да не се справя и да не оправдая очакванията на хората. Признавам си, че ме беше страх”, коментира 33-годишният мъж.

През 2012 година бива повишен в заместник-управител, а преди шест месеца заел мястото на главния управител. В момента под негово ръководство са всички работещи в хотела – рецепционисти, камериерки, готвачи, сервитьори, бармани, хостеси, масажисти, началници на отдели за снабдяване с всички необходими вещи и продукти. Носи отговор всичко в стаите да бъде в изряден вид и лично се заема с предварително поставените изисквания за големите звезди. Споделя, че работното му време не е точно фиксирано и почивните му дни често се превръщат в работни.

„Сутрин се захващам със служебните ангажименти в 8 часа и понякога дори приключвам след 20 часа. Не усещам кога минава времето, работата ми е и хоби, така че аз се забавлявам, когато съм ангажиран. Удоволствие изпитвам, когато видя, че клиентите са доволни. Това, да ти стисне ръката звезда от ранга на Кристиано Роналдо, за да ти благодари за перфектното посрещане, е нещо, което не може да се забрави.”

А ЗАДОВОЛЯВАНЕТО НА КАПРИЗИТЕ НА ЗВЕЗДИТЕ НИКАК НЕ Е ЛЕСНО. ПОСРЕЩАНЕ НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНА ПЕВИЦА му отнело месец, за да подготви реализирането на всичките й изисквания. В осем листа били подредени условията, на които тя държала. „Искаше да бъде посрещната със сребърни подноси и през цялото време да й се сервира храната в съдове от този метал, точно определен начин на наразяване на плодове, кокосова вода, специална машина за правене на звуци – морски вълни, и други…”, коментира 33-годишният мъж.

За момента Васил няма намерение да се прибира в България и смята, че Испания вече се е превърнала в негов втори дом. В свободното си време нашенецът посещава курсове по табата, за да поддържа добра форма, и подкрепя любимия си футболен клуб „Барселона”.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: bgnow.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>