Тълпа нахлу в испанска болница и “освободи” наркотрафикант

980x551_1518031379Властите не са употребили сила, за да се избегне кръвопролитие

Двайсетина души са нахлули в болница в южна Испания и са „освободили“ обвинен в наркотрафикант, който бил охраняван от двама полицаи, предава БГНЕС. Двамата полицаи не са успели да отблъснат тълпата, тъй като са се въздържали от употреба на оръжие, з да не се превърне ситуацията в кървава драма, обясниха от кметството в Линеа. Градът е едно от местата с най-интензивен наркотрафик в провинция Кадис.

Арестантът бил отведен в болницата за лечение. Той бил арестуван по-рано след преследване с полицията, на която се опитал да избяга с мотоциклет. Малко след като бил приет в болницата, там нахлула тълпа от двайсетина души, които го извели и избягали заедно с него с няколко коли.

Град Линея с население 65 000 души и се намира на няколко километра от британския анклав Гибралтар, където наркотрафикантите редовно разтоварват канабис, докарван с кораби от Мароко. През 2017 г. кметът Хуан Франко заяви, че в града има усещане за пълна безнаказаност, тъй като полицията не е достатъчно добре оборудвана, за да се противопостави на наркобандите. „Врагът е силен и трябва да се вземат други мерки“, каза той на пресконференция след зрелищното освобождаване на арестанта.

НОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>