Туризмът в Испания подкрепя инвестициите в хотели

turismoТуризмът в Испания подкрепя инвестициите в хотели в страната, пише онлайн изданието worldpropertyjournal.com, като се позовава на доклад на консултантската компания Christie + Co.

През 2015 г. Испания отчита рекорден ръст на посещаемостта от туристи. Само през първите седем месеца на годината страната е посетена от над 38 млн. души, което е с 4,7% повече спрямо същия период на 2014 г.

Дори и в условията на политическа несигурност, пазарът в Испания е способен да абсорбира новото предлагане от хотели заради ръста на туристите, коментира Ампаро Гомес-Ангуло от компанията.

През последната година се засилват инвестициите от Близкия изток и Китай в хотелиерския сектор в Испания. През последните месеци се осъществиха и няколко знакови сделки за сегмента – катарски фонд придоби W Hotel в Барселона, а Ritz в Мадрид беше придобит от джойнт венчър между Mandarin Oriental и саудитския конгломерат Olayan Group.

Навсякъде в страната се стартират и нови проекти, като най-голямата концентрация е в Барселона, Мадрид, Малага и Балеарските острови. Най-много са новите проекти с 4 и 5 звезди. С някои от тях в Испания ще навлязат нови брандове, които досега не са присъствали на пазара, като Hyatt и Four Seasons.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова / Инвестор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>