Трима млади българи по пътя до Сянтяго де Компостела

imagesПриключението ще продължи около два месеца и половина (75 дни), като на ден ще се изминават между 40 и 50 км.

Tрима младежи сбъднаха своя мечта, като организираха експедиция по прословутия поклоннически път – Ел Камино или Пътят до Сянтяго де Компостела.

В неделя, 18 август, в 10 ч. ентусиастите тръгват от село Церово, където ще ги изпратят с песни и хора, съобщава Нова телевизия.

Един от тримата е Иван Минов. С приятелите му Живко и Таня научават за най-древния поклоннически път в Европа от презентация в университета.

Впоследствие решават, че трябва да изживеят това приключение. Намират спонсори и екипировка.

“Ние сме предприели едно голямо пътуване, в което ще направим обиколка. Ще караме колела, ще правим трекинг из Европа, като предстои да минем над 2000 км на собствен ход – на колела и пеш”, обяснява Иван.

Началото на Ел Камино е във Франция. До там младежите ще стигнат на велосипеди. Ще прекосят пеш единствено швейцарските Алпи. Приключението ще продължи около два месеца и половина (75 дни), като на ден ще се изминават между 40 и 50 км.

Ще нощуват в палатки и туристически спални.

“Ще сме далеч от роднините си. Ще ни се случват много неща, различни места ще посетим. Но физическата подготовка я имаме. Почти всеки ден сме с колела или правим преходи пеш”, разказва още Минов.

Младежите ще отразяват пътешествието си в социалните мрежи.

Ще показват снимки, видеоклипове и ще посочват локацията си, а връщането им ще бъде през Италия.

Източник: Нова телевизия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>