Трима испански атлети са хванати с допинг

doping blogТрима испански лекоатлети са дали “ненормални резултати” при допинг проверки през юли, става ясно от доклад на испанската антидопингова агенция в парламента.

Президентът на агенцията Ана Муньос не уточни имената на спортистите, но техните състезателни лицензи са отнети. Проверките са направени по време на националното първенство. Испанската федерация по лека атлетика е била уведомена на 30 август за резултатите.

Две от откритите субстанции предвиждат дългосрочни наказание според антидопинговия кодекс. Резултатите са били потвърдени от акредитираната лаборатория в Лозана.

Тестовете са първите, които испанската агенция прави, след като получи по-широки права според новото законодателство в страната по въпроса.

Законът е част от опитите на Испания да опровергае впечатлението, че се отнася твърде меко с употребата на допинг. Някои анализатори смятат, че това е една от причините за провала на кандидатурата на Мадрид за домакин на олимпийските игри през 2020 г.

Имиджът на страната пострада през април, когато съдията по най-мащабното дело за употреба на допинг с участието на д-р Еуфимиано Фуентес нареди пробите да бъдат унищожени. Източник: Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>