Треньорът на “Барселона” Луис Енрике подписа договора си с клуба

zx450y250_2304509Треньорът на “Барселона” Луис Енрике подписа договора си с клуба и беше представен пред медиите. Той заяви, че е развълнуван да поеме към предизвикателството.

“Това е вдъхновяващ ден, защото започваме изграждането на нов “Барселона”, каза Енрике. Той благодари на клуба, че пръв е повярвал в него, когато още не е имал опит. Младият специалист започна треньорската си кариера във втория отбор на каталунците, където постигна добри резултати.

“Да се опиша като треньор? Способностите на един треньор могат да се измерват в много аспекти. Не само тактически или технически, а също така и в подхода към егото на футболистите и в управляването на съблекалнята”, заяви Енрике.

Той обясни, че опитва да обхване всички тези елементи и това означава да бъде лидер. “Искам да съм верен на принципите си и това е, което ще можете да видите тук.”

“Въпреки че няма слънце, днес излязох от къщи и видях огромно слънце. Помислих си: “Леле, ще бъда треньор на “Барса”. Това, което се случи миналия сезон, остава назад. Финала на първенството го преживях като привърженик, но накрая не се получи”, добави Енрике.

Той заяви, че е развълнуван, че в отбора си има най-добрия футболист в света. “Това е факт, който няма как да бъде пренебрегнат, и ме кара да съм мотивиран.”

Президентът на “Барселона” Хосеп Мария Бертомеу каза, че идването на Енрике го кара да бъде оптимист. Спортният директор Андони Субисарета обясни, че треньорът е избран за поста, защото познава философията на клуба. “Има качествата да води “Барселона” и е на нивото на предизвикателството. Той е човек, който може да се справи с всички цели.” /Източник: Дневник /

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>