Тази забележителна испанска къща е построена в скала

Когато си помислим как хората преди време са живели в пещери, не можем да си представим, че някой би се върнал отново към този начин на живот. Но не и ако видите тази къща.

Cuevas del Pino е дом, направен по дизайн на UMMO Estudio и изграден в скала в планината Сиера Морена в Испания. Тук дизайнерите комбинират предварително съществуващите естествени очертания с постиженията на съвременната архитектура, за да направят тази пещера възможна за обитаване.

cave-house3И въпреки че е обзаведена и напълно функционираща, новите елементи са проектирани с преклонение пред майката природа, като каменни подове и ръчно изработени дървени мебели. Уникалните цветове на стените се подчертават допълнително от белите стени. Архитектите решават да разположат прозорците и стъклените врати на юг, за да позволят на естествената светлина да влиза свободно.

Нека разгледаме този забележителен дом:

Вместо да се опитват да променят пещерата, дизайнерите подбират мебелите така, че да се нагодят към пространството.

Което значи диван, който може да влезе под скалата

Или пейка за всекидневната, която да предлага достатъчно място за гостите

Кухнята е разположена в най-светлата част на къщата.

Наблизо са кухненската маса и столовете. Впечатление прави седящата лампа, която да осветява мястото, когато слънцето залезе.

От другата страна на пещерата има легло за моментите, когато търсите почивка.

Спалнята с балдахин.

Банята е решена с мрамор, мозайка и цимент.

 Профит.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>