Съдят нашенец за трафик на хашиш в Испания

0000294380-article2Снимка: архив, БулФото

Българинът Владимир Демиров ще бъде съден в Испания за трафик на хашиш за над 4,7 милиона евро, съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд във Варна.

В момента 56-годишният мъж излежава 2-годишна присъда в затвора в крайморския град, като от нея му остават още около 8 месеца.

За задържането на Демиров има издадена Европейска заповед за арест. Според испанските власти той ще бъде съден за трафик на наркотици.

Престъплението е извършено на 26 ноември 2006 г., близо до Кабо де Гата. Демиров заедно с няколко съучастници държали на ветроходна лодка 3 632,128 килограма хашиш на обща стойност 4 772 570 евро.

Митническата полиция открила наркотиците, а според испанските власти екипажът на лодката е действал по поръчение и в изпълнение на решение на организирана престъпна група.

Срещу Демиров и още 5 души е бил внесен обвинителен акт в Централния следствен съд в Мадрид. Делото е приключило с произнасяне на присъди за Николай Киров, Стоян Любенов, Стойко Манев, Валентин Николов и испанеца Хосе Луис Гарсия Фернандес. Демиров е бил предаден за задочно съдене.

На своето заседание днес Варненският окръжен съд допуска предаването на Демиров на испанските власти, след като изтърпи наказанието си в България. Определението може да бъде обжалвано в 5-дневен срок пред Апелативния съд Варна.

По публикацията работи: Веселина Йорданова  / Днес.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>