Съдът отложи разпита на дъщерята на испанския крал

índice

Съдията, който в сряда обяви испанската инфанта Кристина Федерика като заподозрян съучастник във финансовите измами на съпруга й Иняки Урдангарин, отложи за неопределено време явяването й пред съда за даване на показания, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съдебни източници.

Съдията Хосе Кастро възнамеряваше да разпита дъщерята на крал Хуан Карлос на 27 април. Отлагането се дължи на внесена днес от прокуратурата по корупционни дела жалба срещу решението на съда.

В иска си обвинителите отбелязват, че инфантата не е била разпоредител по кредитите на Института “Ноос” и търговските компании, чрез които, според следователите, Урдангарин е присвоявал големи суми държавни средства.

Искът на прокуратурата ще бъда разгледан от регионалния съд в Палма де Майорка на Балеарските острови. Докато съдът не се произнесе по жалбата, Кристина Федерика не може да дава показания като заподозряна, посочва ИТАР-ТАСС.

През февруари Урдангарин се яви пред съда, за да бъда разпитан във връзка с подозренията, че той и негов съдружник са отклонили милиони евро към свои компании.

Другият основен заподозрян е бившият бизнес партньор на Урдангарин Диего Торес. “Ел Мундо” съобщава, че защитата на Диего Торес е предала на съда 30 имейла, в някои от които според вестника Урдангарин обяснява на съпругата си подробности по дейността и делата на института “Ноос”, на който тя е член на управителния съвет. /dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>