СЪВЕТИ ЗА ПЪТУВАНЕ С ДЕЦА

Всеки, който ще има или е имал бебе знае, че животът му се променя. Все пак, не трябва да се отказваме от всичко, което сме правили преди датата на раждане. Например да пътуваме. Няма писмени правила, тъй като всяко бебе, като всеки човек е уникално само по себе си и никой не го познава по-добре от родителите, но може да има някои насоки, които ще улеснят пътуването. Ето няколко съвета:

НАЧИН НА ПРЕВОЗ

Който и да изберем всеки е добър и има своите предимства и малки недостатъци. На практика новородените бебета могат да пътуват в самолет, но пък за сметка на това може да срещнете някои проблеми на летището. Например на много от летищата не се позволява пренасянето на течности в шишета, било то сок, мляко, парфюм, шампоан и т.н. Детската количка също може да се окаже проблем ако не успее да мине през апарата за сканиране, въпреки, че компании като Еър Франс позволяват да мине без да се ползва сканиращото устройство. В автобусът обаче няма такова устройство. Това е един от най-удобните начини за транспорт, а и освен това не се налага да плащате билет за детето.

ДОКУМЕНТИ ПРИ ПЪТУВАНЕТО

За пътуване извън или в рамките на Европейския съюз и Шенген, паспортите са задължителни.

ХРАНА

Няма проблем, ако бебето все още е на биберон, където и да помолите никой няма да ви откаже да го затопли. Добро решение са пюретата в буркани. В чужбина не винаги има едни и същи марки пюрета, за това е добре да носите няколко в куфара. Ако детето все още не е опитвало от тях е добре да го пробвате в къщи няколко седмици преди пътуването.

КАКВО ДА СЛОЖА В РЪЧНИЯ БАГАЖ?

На пръв поглед изглежда глупав въпрос, но памперси, мокри кърпички, възглавничка и играчки, за да го разсейвате никога не са излишни в ръчната чанта.

КЪДЕ ДА СЕ НАСТАНИМ?

Възможностите са безкрайни, в зависимост от вкус и джоба на всеки. Има хотели, които предлагат незабравима почивка. Но е силно препоръчително да наемете апартамент за няколко дни  или къща.

http://yubim.es

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>