Строителен проект в Испания стана причина за сблъсъци

descargaВластите планират проект за 8 млн. евро при положение, че градската управа има дългове от 500 млн. евро.

Планирана мирна демонстрация в Мадрид срещу строителен проект в град Бургос прерасна в сблъсъци между полицията и гражданите, съобщава Press TV.

Общината в северния испански град смята да реализира строителен проект на стойност 8 млн. евро. Гражданите твърдят, че това е недопустимо, тъй като градската управа вече има дългове от 500 млн. евро.

Проектът предвижда преустройството на булевард и изграждането на подземен паркинг.

Решението на общината изкара на улицата испанците в 47 града. 11 души са ранени по време на сблъсъците с органите на реда в Мадрид. Други 11 са арестувани. Полицията е замеряна с димки и предмети, а няколко контейнери за боклук са запалени.

Според критиците икономическата ситуация в Испания е влошена заради корупцията, която е обхванала властта. Според гражданите харченето на огромни суми за проекта е нерентабилно. В отговор на случилото се властите замразиха плановете за строителния проект.

На протестите в Испания рядко доминира агресията. Въпреки това през миналата година беше приет закон за налагането на по-строги наказания за всички, които участват в незаконни и неразрешени протести. /Инвестор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>