Стотици губят дневно домовете си в Испания

Броят на испанските семейства, които губят домовете си, след като вече не могат да изплащат ипотеката си, се увеличава с ужасяващо темпо – стотици граждани биват изгонени от жилищата си дневно.
Това коментират адвокати пред New York Times, цитиран от БТА. Проблемът придобива такива размери, че министър-председателят Мариано Рахой обеща да обяви мерки за решаването му през тази седмица.

Само в последните седмици двама испанци са се самоубили, след като е станало ясно, че ще загубят жилищата си, допълва изданието. В повечето случаи семействата оказват пълно съдействие. Всяка седмица обаче има случаи на сблъсъци между хора, които не искат да напуснат жилищата си, и представители на банките и полицията, разказват още адвокатите.

Миналата седмица Европейската комисия прогнозира още една тежка година за испанската икономика през 2013 г. Очакванията на Европейската комисия са догодина икономиката на Испания да се свие с 1,5% (при прогнози за спад от 1,6% за тази година). Това значително се разминава с прогнозите на испанското правителство за свиване на икономиката с 0,5% през следващата година.

/dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>