Стачка блокира едно от летищата в Барселона

660_85531ebe8cf893bccd72a927fe8a5de7Това ще затрудни туристите в пиковия летен сезон

Служителите, отговарящи за сигурността на летището „Ел Прат” в Барселона, започват стачка, която ще бъде последвана от обща стачка от 14 август.

Така възниква опасност значително да се удължат опашките за летовниците през пиковия туристически сезон на това натоварено летище, предаде БТА.

Спорът е за работните условия за персонала на аерогарата, където действат 360 охранители по договор с интернационалната фирма „Еулен”. В началната фаза на стачката те спират да работят за четири часа от петък до понеделник, като заплашват с 24-часов протест от 14 август, ако дотогава няма развитие по техните искания, предаде БГНЕС.

„Ел Прат” е най-натовареното летище в Испания след главния аеропорт в Мадрид. Пътническият трафик се е увеличил с повече от 60% от 2009 г. до 2016 г., основно с помощта на нискотарифните авиопревозвачи.

Нова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>