СТАТИЯТА, КОЯТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ЧЕТЕ: „ ЕДИНСТВЕНТА УНИВЕРСАЛНА ДИЕТА Е… “

400020_4097679007834_141595699_n

Единствената универсална диета – начин на живот, е любовта – приятелсвото към себе си. А, истински може да ни обича човек ( приятел, майка, баща, сестра, брат, вуйчо и т.н. ), само, ако обича себе си.

Другото е: вечните срещи и разговори, за това колко сме зле и как хората имали късмет, а при нас не идвал… – Това любов – приятелство  ли е?

Или: вечното изискване някой да ни казва, че ни обичал… А, ние какво правим със себе си, за да искаме от другите? А, на всичкото отгоре да търсим любов и да стоим и да отхвърляме всяка реална възможност, с която да стигаме все по-близо до същината си? – Това любов – приятелство ли е?

Все си мислим, че някой друг ни е длъжен, а пък ние щели сме да си правим това, което ни се “ искало “. Съвети не приемаме, а чакаме готови продукти. А, за тях кой ще се потруди? – Този, който ни е “ длъжен “, разбира се!

Така постъпваме със себе си, приятелите, децата си, управниците ( не ги искаме и ги критикуваме, а ние дори не можем да ги изберем или да не ги избираме ( няма как да можем след като не знаем какво искаме, с това да искаме без да правим нужното за да го привлечем )… )…

Да продължавам ли нататък? Приятелите, майките, съседите ( дори ) са действително такива, само, ако се развиват ( осмислят личното си развитие ), другото е просто даденост – празна опаковка – част от тълпата, заради самата тълпа… Така е и с диетата – начин на хранене – начин на живот, която прилагаме!

Ако, искаме да сме слаби и здрави, а чакаме това да се случи с готови продукти ( да щракнем с пръсти и да е факт “ желанието ни “ ), няма как да сме реално и трайно такива.

А, на всичкото отгоре като не се получава, казваме, че причината е навсякъде другаде, но и не в нас … Когато осъзнаем, че всичко се случва с мисъл и действие… и действие, а не в очакване на празници, за да сме почивали от “ многото работа “.

Работи се всеки ден ( но не просто да правим часове за пари или да ни хареса този и онзи, за да станем тези и онези, че да имаме пари за почивка, или да “ блъскаме като луди с честен труд “ – както е известно, а да извадим от себе си реалната мисъл, за да можем да правим реалните действия, за да сме реални.

Другото е: да позволяваме за пореден път да ни манипулират – власт чрез медии, храни и др. И, ние да искаме някой да ни помогне – няма кой да е, след като има само манипулатори и манипулирани.

А, за да няма манипулатори, трябва да осъзнаем, че опаковките може да са само опаковки и като такива, те не движат развитието, а развиват страха и злото в нас, за да “ живеят манипулаторите “. А, ние оставаме вечните отричащи се и реално непознаващи се…! Колко сме нещастни!

Кой ли е виновен? Сега боли, защото искаме да е друго, а то не е!

Но, действието… и действието… и действието… ще среща ЛЮБОВ – ПРИЯТЕЛСТВО между приятели, родители и деца ( няма понятие “ поколение “ – за пречка ) и т.н. – Да, само реалното действие, а не движението, което не раздвижва и въздуха дори…!

Диетата се прави всеки ден, както и любовта, за да изглежда визията ЖЕЛАНА!

Ако, не знаете как да тръгнете точно сега, а толкова го желаете: протегнете ръка към този, който дори и подразнил ви, ви е накарал да се замислите!

В случая изглеждам аз, но знайте, че когато човек реално иска, и реално среща човека до себе си…! Бъдете велики, защото сте такива! Знаете, че ВИ ОБИЧАМ!!!

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>