СТАРТИРА МЕЖДУНАРОДНА КАМПАНИЯ „ДАРИ БЪЛГАРСКА КНИГА”

unnamedМеждународна кампания „Дари българска книга” стартира с дарение от над 60 тома литература на читалище „Н.Й.Вапцаров” – град Дулово.

Кампанията се организира от Международна асоциация за българско изкуство по света а неин координатор е поетесата Мария Янакиева.

Логото на кампанията е дело на родолюбивият българин Тони Тръмп, който от дълги години живее в Лас Вегас /Америка/.

Сред основните цели на кампанията са да засили интереса на българите в страната и по света към българската книга, да популяризира широко съвременните български автори, да възроди и да подкрепи все още действащата библиотечна дейност в страната чрез обновяване на фондовете по места с нови съвременни книги, да стимулира желание сред хората да даряват книги, когато това е във възможностите им, и не на последно място да запознае българските общности по целия свят със съвременната българска литература.

Международна кампания „Дари българска книга” е насочена както към библиотечните организации в България, така и към културните центрове и средища в чужбина.

Инициативата ще продължи с набирането на дарения за други книжни фондове, а следващите получатели на даренията ще бъдат официално обявявани на сайта на асоциацията и в медиите.

Ако сте сред тези родолюбиви българи, които имат възможността и желанието да даряват, можете да изпратите книги на съвременни български автори на адрес: ПК 1233 гр. София, жк. Банишора, ул. „Охрид”, бл. 32, вх. Б, Получател: Филип Данчев или да се свържете с координатора на кампанията Мария Янакиева на тел. 0878 78 68 46.

Нека заеднода помогнем на българската литература да заеме своето достойно място на сцената на съвременното изкуство!

Даниела Капинчева – ПР на МАБИС

0895 772 989

unnamed

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>