Стадионът на “Реал” щял да се казва “Абу Даби Бернабеу”

zx450y250_2384579

source-reuters

Темата за името на стадиона на “Реал” (Мадрид) отново излезе на дневен ред. Очаква се на фасадата на съоръжението да бъде изписано “Абу Даби Бернабеу”, твърди “Ас”.

Това трябва да се случи след планираната модернизация на стадиона.

Първоначално имаше предположения, че към “Бернабеу” ще бъде добавено Cepsa или IPIC (International Petroleum Investment Company). След ново обсъждане обаче е достигнато до варианта с “Абу Даби Бернабеу”.

“Реал” е в близки партньорски отношения с емирството, като подписа договор с Националната банка на Абу Даби. Клубът дори свали християнския кръст от емблемата си в търсене на успех на пазара в Азия.

Абу Даби ще осигури важна част от средствата, необходими за реконструкцията на “Сантяго Бернабеу”, оценена на 500 милиона евро, пише “Ас”. Очакванията са клубът да получава по 20 млн. евро годишно от спонсорския договор.

Привържениците на мадридчани не гледат с добро око на наближаващата смяна на името на стадиона. В анкета на “Ас” отпреди година и половина те се обединиха около твърдението, че “има по-важни неща от парите”.

Източник Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>