Стадионът на “Барселона” може да смени името си заради Qatar Airways

zx450y250_2466824

source-reuters-gal

Генералният директор на Qatar Airways Акбар ал Бакер разкри, че авиокомпанията ще опита да купи правата върху името на стадиона на “Барселона”. Въпреки че не е ясно дали ще продължат да бъдат спонсор на клуба и след 2016 г., когато изтича договорът им, катарците искат да останат за дълго на “Камп ноу”.

“Всичко е възможно. Готови сме на изненади. Защо пък да не купим името на стадиона на “Барселона”? Нашата компания и “Барселона” имат еднакви ценности и цели, така че е напълно възможно това да се случи”, коментира Ал Бакер.

В момента каталунците получават по 33 милиона евро на година от Qatar Airways и вече обсъждат нов договор с тях, тъй като настоящият изтича на 30 юни 2016 г. Испанският гранд обаче има желанието да повиши значително финансовите ползи от евентуален нов контракт.

От “Барселона” използват скандалите с Катар около световното по футбол през 2022 г., за да увеличат параметрите на новия договор, и дори заявиха, че има вариант да не подновят партньорството си с авиокомпанията.

Специалистите обаче смятат, че това е блъф, тъй като катарците са най-големият и стабилен спонсор на клуба. Освен това наскоро финансовият директор на “Барселона” Хавиер Фаус призна, че отборът търси и се нуждае от поне още един сериозен спонсор.

Медиите в Испания спекулират, че за смяната на името на “Камп ноу” “Барселона” може да получи 350 милиона евро от катарските авиолинии, като се обвърже с тях за следващите 30 години.

Междувременно Qatar Airways не си губят времето и използват максимално клуба за своя маркетинг. Днес фирмата пусна поредната си реклама с участието на звездите на испанския гранд. В нея Лионел Меси и компания обикалят света и се забъркват в необичайни приключения.

Източник: Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>