Среща на испанският крал Фелипе VI и бг. министърът в оставка Ангелкова

69_el77k0Испанският крал Фелипе VI и министърът в оставка Ангелкова разговаряха за предизвикателствата пред глобалния туризъм на тържествен прием в музея “Ел Пардо”.
Крал Фелипе VI е бил заинтересован от туризма на България и е говорил надълго по темата с Николина Ангелкова по време на приема.

Българският министър акцентира, че 2016 г. е рекордна за българския туризъм като сме посрещнали над 8 млн. чуждестранни туристи – повече от собственото население на държавата.

Ангелкова посочи, че Испания е сред най-добрите примери за устойчиво развитие на туристическия сектор и за страната ни е много важно обмяната на добри практики и реализирането на съвместни инициативи между двете държави.

„Силен знак за важността на туристическия сектор за Испания е и ангажираността на кралското семейство със сектора и неговите проблеми“, допълни Николина Ангелкова.

По думите ѝ между България и Испания има установени добри отношения, които трябва да бъдат използвани за задълбочаване на партньорството, особено в туристическия сектор.

Генералната Асамблея на ООН обяви 2017-та за Година на устойчивия туризъм за развитие.

Министър Ангелкова е на посещение в Испания за участие в откриването в Мадрид на 37-ото Международно туристическо изложения FITUR – едно от най-големите в света.

Официалното събитие за старта на борсата премина тази сутрин, като на него присъстваха европейският комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП Елжбиета Биенковска, повече от 60 министри и заместник-министри от цял свят.

България се представя на мадридската борса с информационен щанд от 80 кв. м, разположен в зона „Европа“ (павилион 4). Той е организиран от Министерството на туризма и в него участват като съизложители 8 туристически фирми.

Акцент на тазгодишното ни представяне е културният, балнео-, СПА и уелнес туризмът, както и промотирането на България като целогодишна туристическа дестинация с древна култура и хиляди археологически паметници, красива природа и вкусна храна.

FITUR се провежда от 18 до 22 януари. Изложението e открито през първите три дни само за професионалисти от туристическата индустрия, а през останалия период – и за обща публика. В него участват най-големите туроператори и туристически агенции.

ДИР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>