Спас Делев ще играе в “Лас Палмас”

460x632Защо избрахте “Лас Палмас”, г-н Делев?

- Чувал съм, че са отбор с големи традиции. Основната цел е да влязат в Примера дивисион. Винаги съм искал да имам цели, когато играя. “Лас Палмас” е тим, който тепърва иска да върви нагоре. Хареса ми възможността да играя там. Довечера (късно снощи – б.а.) е дербито на Канарските острови с “Тенерифе”. Ще гледам от трибуните. Но в следващия мач вече съм на линия. 

- Кога ще е дебютът ви?

- Следващата седмица срещу “Атлетико” (Мадрид). Впечатляващ мач, нали? Нямам търпение.

- Крачка напред в кариерата ви ли е “Лас Палмас”?

- Определено! В Испания се играе най-добрият футбол. Винаги ми е харесвало да гледам мачове от Примера. И се надявам един ден да играя там. 

- Говореше се и за други испански отбори, които ви искат…

- Вярно е. Но “Лас Палмас” за втора поредна година се сети за мен. Очевидно ме ценят и затова избрах този клуб. 

- Кой е любимият ви отбор?

- Няма да ви изненадам – “Барселона”. И, разбира се, Лионел Меси. Ако един ден играя на “Ноу Камп” срещу него, ще съм сбъднал една от мечтите си. Тук, на Канарските острови, всички вече ми говорят за Христо Стоичков. Сравняват ме с него. Имал съм подобен характер. Но и на тях, и на вас казвам – Ицо е един и много хляб трябва да изям, за да се доближа до него. 

- Бяхте за малко под негово ръководство в ЦСКА. Какво е мнението ви за Стоичков?

- За мен беше удоволствие да работя с него. За съжаление – съвсем кратко. Стоичков ни разказваше за “Барселона”. Знам, че това е религия и че друг българин не се е докосвал до нея. Опитвах се да попия думите на Ицо. 

- Когато разтрогнахте с ЦСКА, много фенове казаха, че сте предател и не искат да чуят повече за отбора. Как ще го коментирате?

- Много ми е мъчно от тези думи и определения. В ЦСКА се случиха много лоши неща. Доста от тях се знаят, но още толкова – не. Хората не знаеха какво става вътре. Когато за пет месеца си взел една заплата и само слушаш обещания, какво да направиш? Да не мислите, че само аз бях в това положение? Всички знаят, че не само аз напуснах.

И далеч не бях първият. Мъчно ми е, че се разделих с клуба. Аз исках да играя за ЦСКА заради клуба, не за пари. Върнах се, дадох всичко от себе си. Винаги ще бъда цесекар. Това никой не може да го промени. На всеки мач на ЦСКА съм мислено с отбора. И вярвам, че ще излезе от кризата.

Наранява ме, че хората не разбраха защо си тръгнах. Не съм предал отбора! Никога не съм бил предател! Просто не исках да слушам повече лъжи. Сега съм радостен, че ЦСКА играе добре и пожелавам още този сезон да стане шампион. Напук на всички трудности. 

- В следващите месеци националният отбор ще е тема №1 за българския футбол. Очаквате ли повиквателна?

- От мен зависи. Играя ли добре в “Лас Палмас”, имам шансове. Любо Пенев най-добре си знае работата. Играх под негово ръководство и в ЦСКА, и в националния отбор. Знам, че няма да ме забрави. Стига да го заслужа. Ако не съм в националния, ще съм или тялом, или духом на трибуните с момчетата. /Труд.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>