Спад на подкрепата за управляващата десница в Испания

92270-672-504Според последно проучване на общественото мнение подкрепата за управляващата Народна партия в Испания е спаднала до 30,7% от 35,4% през месец май.

Въпреки това обаче популярността на опозиционната Социалистическа партия остава около 27,8%. Скандалът за тайни плащания от “черната” каса на Народната партия са довели до спад в одобрението на испанския премиер Рахой, като последното проучване показва, че цели 60,7% от испанците имат лошо мнение за настоящия премиер на страната.

Въпреки продължаващия скандал Рахой заяви, че ще приключи по план своя управленски мандат в края на 2015-а година, но ако все пак се наложи да подаде оставка, той ще бъде заместен от друг представител на Народната партия.

Резултатите от това последно проучване показват, че опозиционните социалисти все още нямат необходимата инициатива, за да призоват за предсрочни избори в Испания. /Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>