Социалистите в Испания обещават да забранят проституцията

depositphotos_22709505-stock-video-prostitutes-are-waiting-for-costumerИспанските социалисти обещаха да забранят проституцията със серия от мерки, за да спечелят подкрепата на жените преди парламентарните избори на 28 април, съобщават испански медии.

Социологическите проучвания показват, че жените са половината от 40% избиратели, които все още не са решили как ще гласуват на изборите. Социалистите на премиера Педро Санчес подготвиха предизборна програма, която обхваща много от проблемите на жените за разлика от някои десни партии, които алармират за “феминизация”, която дискриминира мъжете.

Въпреки че не се появява в платформата на социалистите, източници от партията разкриха пред вестник “Паис”, че след натиск от феминистки организации са направени промени в документ, в който пише, че “проституцията, която ние се стремим да премахнем, е един от най-жестоките аспекти на феминизацията на бедността и една от най-лошите форми на насилие срещу жените”.

Партията също предложи да предприеме мерки срещу сурогатните агенции. Този въпрос е източник на напрежение между някои феминисти и ЛГБТ общността.

Манифестът също обещава въвеждане на равен родителски отпуск за мъжете и жените от 16 седмици и промени в наказателния кодекс за сексуални престъпления, включително въпроса за положителното съгласие – да означава да – да се превърне в решаващ фактор.

В същото време десните партии в Испания се опитват да привлекат мъжете, които се оплакват, че са засегнати от феминизма.

Обещанието на социалистите за забрана на проституцията ще изисква промяна в закона, тъй като сводничеството и трафикът са незаконни в Испания, но проституцията е легална.

Според някои данни в Испания има 100 000 проститутки. Пазарът на година е за около 3,5 милиарда евро. Полицията и неправителствени организации са изчислили, че около 80% от сексуалните работнички са обект на трафик.

Социологически проучвания показват, че около 39% испанските мъже са плащали за секс - далеч по-висок процент от повечето европейски страни.

https://news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>