София – “Кариера в България. Защо не?” – най-големия кариерен форум за българи с опит и образование в чужбина

KBG3Най-големият форум с кауза “Кариера в България. Защо не?” отново е тук. На 10-ти септември ще се състои новото издание на кариерния форум за българи с опит в чужбина.

След успешното миналогодишно издание на форума тази година на 10-ти септември за осми пореден път сдружение “Тук-Там” и фондация „Идентичност за България“ организират съвместно форум “Кариера в България. Защо не?”. По традиция през септември с любезното домакинство на Интер Експо Център ще се проведе събитието, събиращо българи с опит и образование в чужбина с водещи компании от страната.

Миналата година на форума се включиха повече от 30 лектора и 60 компании работодатели. Над 1200 кандидата с опит и образование от 47 държави получиха възможността да участват в събитието и да се запознаят лично с представители на компаниите, които набират персонал в страната. Тази година отново ще бъдат представени водещи фирми, неправителствени организации, медии и стартъпи. Регистрацията за изложители, които се интересуват от българи с международен опит вече е отворена, а към момента над 40 са заявили своето желание.

Миналата година над 82% от работодателите са намерили кандидати, които биха значили на работа, а 96% от компаниите оценяват форума като полезен и биха се включили отново. През последните 7 години форумът се превърна в кауза, насочена и към българите зад граница. По данни от проучване, съвместно проведено от Тук-Там и социологическа агенция

ТНС ББСС, всеки трети българин у нас има приятел или близък в чужбина. Според същото изследване близо 2 милиона българи живеят в чужбина, като над ¾ от тях работят или учат в рамките на ЕС. Поради тази причина е важно да предоставим информация на младите специалисти за възможностите, които има в страната. Както казва един от участниците в 7-мото издание на форума: “Бъдещето са възможностите, които се отварят пред нас.

Истината е, че в България има огромен потенциал за развитие, който отваря още повече възможности за действие. А зарядът за това действие може да дойде само от хората, които са основният движещ фактор за промяната.”

Във форумa може да се включи всеки желаещ с опит или образование в чужбина след задължителна предварителна регистрация. Формата за регистрации вече е отворена и може да бъде направена безплатно и лесно на сайта на форума: http://karieravbulgaria.com/.

Събитиетовключва кариерното изложение с работодали, както и разнообразна програма от дискусии, лекции, кариерни консултации, фирмени презентации, работилници и още изненади от организаторите.

KBG2ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Мила Натудова, media@karieravbulgaria.com; +359 895 74 14 33

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>