СОФИЯ: ДЕТСКИ КОНЦЕРТ ЗА ТРЕТИ МАРТ – МАБИС

3mart7С тържествен концерт бе отбелязан Националният празник на Република България като част от инициативите по Националната кампания „Една детска сълза, една молитва”.

Кампанията се инициира от военнопатриотичните организации в страната и е под патронажа на вице – президента на Република България – госпожа Маргарита Попова.

Празничният концерт се проведе в зала „Света София”, в сградата на Народното събрание а на красивата сцена в продължение на близо два часа пяха, танцуваха и рецитираха талантливи деца от всички възрасти от различни кътчета на България сред които Дуо ”Рукатка”, Детско – юношески ансамбъл „Граовче” и други.

Заедно с тях на сцената се представиха оперната прима Розалина Касабова, композиторът Иво Николчев и Поп – формация „Очите на България”, Рок – група „Флирт” и др.

Концертът беше съпътстван от изложба на детски рисунки и от поредното 15-тo по ред официално откриване на пътуващата изложба „Глаголица и прабългарски руни” на художника Павлин Петров.

Във фоайето на залата беше разположен щанд с книги на български автори – членове и симпатизанти на идеите на МАБИС /Международна асоциация за българско изкуство по света/ една от 120 –те организации участващи в Кампанията.

Даниела Капинчева – ПР на МАБИС

0895 772 989

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>