Служителите на “Иберия”ще стачкуват през втората половина на февруари

images

Служителите на испанския национален въздушен превозвач “Иберия” ще стачкуват пет дни през втората половина на февруари, след като не успяха да се споразумеят с ръководството на компанията по съкращаването на работни места, съобщи синдикален представител, цитиран от БТА.

“Стачката ще продължи най-малко пет поредни дни, но датата все още не е определена, ще бъде през втората половина на февруари”, допълни същият източник.

Представителите на синдикатите на наземния и летателния персонал на “Иберия” отхвърлиха най-новото предложение от четвъртък на ръководството за орязване на работните места и заплатите и обявиха, че планират стачка.

“Интернешънъл еърлайнс груп”, в която влизат “Бритиш еъруейз” и трупащата загуби “Иберия”, предложиха 30% от местата в испанската авиокомпания да бъдат съкратени до 3147 и да се свият заплатите.

“Иберия”, която пострада от поредица стачки, откакто обяви създаването на нискобюджетен филиал “Иберия експрес”, оцени, че при всеки ден от протестите на персонала и губела по 1 милион евро. /dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>