Сергей Станишев посреща премиери и лидери от ПЕС в Мадрид

stanishev2Левите се обединяват за повече и по-добри работни места в справедлива Европа. Декларация и план за създаване на нови работни места в Европа ще приемат левите на лидерска среща в Мадрид този уикенд.
Като втора основна тема е обсъждането на мерки в борбата срещу тероризма„Една от основните цели на съботната среща е да направим така, че събитията от Париж и Копенхаген да не се случат никога повече. Вече нееднократно заявих, че без България и Румъния в Шенген в Европа няма да има сигурност. Ще поискам подкрепата за двете държави на този най-висок форум на левите лидери“, заяви Станишев преди срещата.ПЕС избра Мадрид, за да подкрепи Педро Санчес и партията му на предстоящите местни и парламентарни избори. Домакин на събитието е испанската социалистическа работническа партия /PSOE/.Участие на срещата в Испания ще вземат председателят на ЕП Мартин Шулц и председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела. Европейската комисия ще бъде преставена отФедерика Могерини – заместник-председател и върховен представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурността, Франс Тимерманс – първи заместник-председател на ЕК, както и от еврокомиксарите по здравеопазване Витянис Андрюкайтис, регионална политика Корина Крецу и по околна среда Кармену Вела.

Участие ще вземат още премиерите на Франция – Манюел Валс, на Малта – Джоузеф Мускат, на Швеция – Стефан Льовен, на Румъния – Виктор Понта, както и вицеканцлерът на Германия – Зигмар Габриел. Ще присъстват и лидерите на партиите от Унгария, Холандия, Люксембург, Ирландия, Португалия,  Норвегия, Дания, Белгия и Полша. България ще бъде представена лично от председателя на НС на БСП Михаил Миков.

Източник Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>