Село в Испания на цената на софийски апартамент

61-годишен британец на име Нил Кристи купи изоставеното испанско село Арунада за 45 000 евро.

На пазара на имоти в Испания има десетки подобни оферти. Жителите масово напускат своите овехтели домове в живописни местности, местейки се в градовете в търсене на работа, съобщава The Daily Mail. Много села запустяват, а местните власти ги предлагат за продажба на търг на цена средно между 75 и 530 000 долара.

Сред купувачите преобладават чужденците, при което една трета са британци. За тях тези цени изглеждат мизерни на фона на цената на имотите в родината им.

Платените от пенсионера Нил Кристи 45 000 евро са около пет пъти по-малко от средната цена на къща във Великобритания. Дори и с пълната реконструкция той няма да похарчи повече от 212 хил. евро за целия проект.

Новоизлюпеният земевладелец се е преместил в съседния град заедно със съпругата си Роза, която работи там като учителка, а самият той напълно се е посветил на ремонта.

По думите му независимо от тежкия труд, той никак не съжалява за покупката и получава истинска наслада от свежия въздух, вода и живописни гледки в имота си.

А вие какво бихте предпочели – село в Испания или малък двустаен апартамент в София?

Профит

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>