СЕВИЛЯ – ЕДНО ПЪТУВАНЕ ИЗПЪЛНЕНО С ЧАР

plaza españa 1В тази статия ще ви предоставим някои полезни съвети за пътуване до Севиля Испания.

Малък наръчник на многото неща за вършене в този красив испански град – Севиля. Европейска дестинация, изпълнена с чар, която не бива да пропускате!

Може да посетите Севиля в рамките на няколко дни, тъй като основните забележителности и атракции са лесно достъпни и не се налага повече време за тях.

Така че, ако вашата почивка е ограничена, ние ви препоръчваме тридневна екскурзия до Севиля.

Започнете с посещение на кулата Хиралда и Катедралата, Кралския дворец, площада на Испания и площада, където се организират борбите с бикове.

Всички тези атракции са близо една до друга и за един ден може да посетите без проблем.

Нека тук отбележим, че с изключение на площад Испания, всички останали са платени между 8-10 евро.

След тези посещения, можете да преминете към различните квартали: Квартала Санта Круз(през деня) и квартала на Триана (през нощта), където има много магазини и големи заведения за хранене и най-вече опитайте вкуса на гаспачото,чаша сангрия и хубава бира.

Ако желаете, можете да потърсите спекаткъл с фламенко, в многото нощни заведения, които го предлагат.

До тук описахме местата, които са най-характерни за Севиля.

Ако желаете, можете да се качите на откритите туристически автобуси и да прекарате времето си в едночасова обиколка на града или ако сте пък сте любител на изкуството, може да посетите музеят на изкуството, където ще видите важни творби на испански художници като Бартоломе Естебан и Перес Мурильо.

Друг вариант е да се разходите из пазара, който е в близост до двореца на Сан Хорхе (бил е седалището на Инквизицията), където можете да намерите традиционни сладкиши в Севиля.

Накрая задължително направете разходка с корабче по река Гуадалкивир (единствената плавателна река в Испания), струва около 16-20 евро и ще оцените града в продължение на един час.

Ако вече сте се качвали на откритите автобуси,то това е във ваш плюс, но ако не сте, то може да се разходите с лодката през нощта, за да се полюбувате на светлините на града.

Ако все пак разполагате с време или пък сте на почивка заедно с децата, можете също да посетите увеселителният парк в Севиля, Магичският остров, но бъдете внимателни, тъй като е затворен в понеделник!

http://yubim.es

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>