Свиване на бюджетния дефицит на Испания

spanish_flag_jpg_800x600_crop_q85Свиване на бюджетния дефицит на Испания, показват правителствени данни, цитирани от БНР. С оглед на това страната постигна постановените от Европейската комисия (ЕК) бюджетни цели за първи път от началото на финансовата криза през 2008 г. насам.

Вицепремиерът на Испания Сорая Саенц коментира, че четвъртата по големина икономика в еврозоната е постигнала бюджетен дефицит от 5,7% от БВП, малко под постановената от ЕК бюджетна цел за бюджетен дефицит от 5,8% от БВП.

Саенц коментира още, че оптимизирането на разходната част на държавния бюджет и реализирания икономически растеж са едни от основните фактори, които подпомогнаха постигането на желаните нива на бюджетен дефицит.

Икономиката на Испания се разширява с 1,4% през 2014 г. за първи път от 2008 г. насам. През 2013 г. бюджетният дефицит на страната достига 7% от БВП спрямо целевите нива от 6,5%.

http://www.infostock.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>