Самоковка от Испания издаде дебютна книга

Viktoria-Georgieva„Капчици живот” се нарича сборникът с разкази на Виктория Георгиева, който тези дни излезе от печат. На стотина страници младата авторка е събрала 14 свои творби, писани в България и в далечна Испания.
„Тези истории са плод на моя ход през живота. Вървя по пътя си и наблюдавам. Случки, срещи, хора, раздели. Докато пишех за героите си, докато съпреживявах с тях болките и щастливите им мигове, се молех да постигна този баланс, в който рамките, с които подхождаме към някого, когато се опитваме да го разберем, падат. И повече не съществуват”, отбелязва Вики в обръщение към читателя.

Нейните герои са странници. Те не са само плод на литературни опити. Те са реални. Самата авторка е била в някаква степен една от тях.

„…как можа толкова младо момиче да събере в едно изключителната непреднамерена наблюдателност към заобикалящите го неща от живота; голямата откровеност, човеколюбие; умението да вниква в душата на обикновените хора от улицата, на които повечето не обръщат внимание; нелицемерното съчувствие към човешката несрета и вярата в доброто”, възкликва в предговора Христо Христов.

Виктория Георгиева е родена през 1991 г. в София, но прекарва цялото си детство и ученическите години в Самоков. Завършва ПГ „Константин Фотинов” и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Първите си стъпки в професията прави във в. „Приятел”. След завършване на висшето си образование работи в телевизия – Канал 3. Има заснети два документални филма, излъчени по БНТ. Сега живее в Барселона.

Първата книга на Вики е подготвена за печат от издателство „Приятел”. За графичното оформление се е погрижила Надка Вардарова. Художник е Спаска Александрова, а корицата е дело на Серджи Граниен.
„Капчици живот” струва 5 лв. Може да се намери и в редакцията на в. „Приятел”.

Книгата ще бъде представена на 16 март, сряда, от 17,30 ч. в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”.

http://vestnikpriatel.com/

IMG_2622

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>