Ръководството на Реал Мадрид се срещна с президента

1402266_375_282_4x3Бутрагеньо зарадва феновете от официалния фен клуб

Делегация от ръководството на Реал Мадрид се срещна с президента на република България Росен Плевнелиев.

В срещата участваха също посланикът на Испания у нас Хосе Луис Тапиа Висенте, министърът на младежта и спорта Евгения Раданова, министърът на транспорта Николина Ангелкова, както и собственикът на ПФК Лудогорец Кирил Домусчиев.

Плевнелиев обяви, че от “Дондуков” 2 са много признателни на Фондацията “Реал Мадрид” за сътрудничеството и за корпоративната социална отговорност на клуба в България. Президентът посочи, че започналия във Видин пилотен проект “Спортни училища за социална интеграция”, който е под негов патронаж с подкрепата на Реал Мадрид, вече дава резултати.

“Ценим високо постиженията на българските спортисти, но не по-малко важно е да насърчим масовия спорт и да ангажираме повече българи да спортуват, посочи президентът.

“Спортът не се изразява само в отчитането на резултати. За Реал Мадрид е важна и неговата социална страна, както и възможността да подпомогнем изграждането на характер и личностното развитие на младежите, особено на децата в неравностойно положение”, каза вицепрезидентът на Реал /Мадрид/ Педро Лопес Хименес.

Той посочи, че фондацията на Реал (Мадрид) поддържа 200 школи в 70 страни и има амбицията да разшири присъствието си у нас, за да подпомогне социалната интеграция на повече български деца.

На мача между Лудогорец и Реал (Мадрид) на стадион “Васил Левски” ще присъстват и 50 деца от футболната школа във Видин, открита с подкрепата на фондацията на испанския клуб.

В същото време официалният фенклуб на Реал Мадрид в България днес беше в хотел “Хилтън”, където част от членовете успяха да се срещнат с част от щаба на испанския колос, който в момента е в България.

Феновете успяха да се докоснат до една от легендите на клуба – Емилио Бутрагеньо. Отбелязалият 123-и попадения с екипа на “кралете” нападател приветства българската група, която се появи с шалчета, знамена и фланелки на любимия отбор, повечето от които брандирани с логото на фенклуба.

Бутрагеньо раздаде автографи и поздрави всички присъстващи, докато като подарък получи голямо българско знаме, както и тениска с логото на българския фенклуб.

Източник: http://inews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>