РОЛЯТА НА НЯКОИ ХРАНИ И НАПИТКИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА

Грейпфрут – Един от най-добрите източници на салицилова киселина, която разлага неорганичните калциеви отлагания в ставите. При артрит може да се консумира и на трите закуски по време на пречистването на тъканите!

Авокадо – Добре е да се консумира в натурален вид, а не да се прави на сок, защото не съдържа целулоза, която би забавила храносмилането по време на пречистването. Източник на незаменими мастни киселини, протеини и други хранителни вещества. Снабдява организма с големи количества гориво за обмяната на веществата.

Когато фокусираме терапията към пречистването на червата и като цяло храносмилателния тракт, бамята е особено ефективна за пречистването на дебелото черво и по-бързото му изпразване. Псилиумът доставя много фибри, които откъртват и изхвърлят твърдите отпадъци, примесени със слуз камъни. Храносмилателният тракт се освобождава от всичко ненужно, което се е залепяло и втвърдявало с годините.

Кайен ( лют червен пипер ) – Почиства и заздравява – лекува язвите в чревния тракт и стомаха. Най-ефикасната билка за регулиране на сърдечните функции, уравновесяване на пулса и подпомагане на стимулирането на кръвообращението.

Пресният сок от листата на алоето е един от най-ефективните чистачи на храносмилателния тракт, както и много добро средство срещу запек и колит. Чесънът премахва шлаките и пречиства кръвоносните съдове.

Кориандър – Средство за пречистване на нервните клетки и отстраняване на тежките метални токсини.

Целина – Сокът ѝ съдържа елементи, които успокояват нервната система и подпомагат спокойния сън.

Морската сол и минералите ѝ осигуряват пълен спектър от незаменими минерали и микроелементи за нуждите на нервната система и мозък – за тяхното правилно функциониране.

Аспержи – Много мощни чистачи на пикочния мехур и бъбреците. Отмиват за много кратко време киселинните отпадъци и съвсем скоро след консумацията им, урината започва да мирише на амоняк.

Магданоз – Пречиства и профилактира бъбречните тъкани, които работят на пълни обороти при едно пречистване, за да могат да изхвърлят токсичните отпадъци. Листните зеленчуци, морковите и тиквата съдържат органични каротини, които пречистват черния дроб.

Сокът на глухарчето, цвеклото и белия трън подпомагат пречистването и възстановяването на чернодробната тъкан. Ако, черният дроб е замърсен, това означава, че имаме и токсична кръв. Той я филтрира  и затова е добре да се пречистват заедно.

Черно грозде – Пречиства и кръвта и черния дроб и най-вече това става, когато се сдъвкват зърната с кожиците и семките.

Разбира се има още и още какво да се добави по темата и знаете, че това очаквам да го направите вие!

!!!   Когато предприемате пречистване на организма, най-добро и безопасно за всеки един,  е консултацията със специалист   !!!

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>