Резил с охраната на американското посолство в Испания

768x432Сериозен инцидент със сигурността в една от най-охраняваните сгради в испанската столица Мадрид. Двама пияни канадци са успели да заобиколят затегнатите мерки за охрана на американското посолство в страната и са влезли на територията на дипломатическата мисия, съобщава Vozpópuli.

Двама канадци, на 19 и 22-годишна възраст, които са студенти по кулинария, са успели да влязат на територията на посолството без да задействат охранителната система. В последствие частни охранители, наети от посолството, са засекли двамата канадци в градина при една от обиколките си на сградата. Двамата са задържани без съпротива.

Инцидентът е довел до мобилизиране на служители на жандармерията и националната полиция. Той е станал в събота вечерта. Случаят показва  „дупка” в сигурността на посолството на фона на заплахите от терористични атаки в Европа, отбелязва испанската медия. Вашингтон е информиран за случилото се. Канадците са в Мадрид във връзка с кулинарен курс.

News.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>