“Реал” ще изтегли заем от 575 млн. евро за модернизация на “Сантяго Бернабеу”

zx860y484_3390953Реал” (Мадрид) се доближи с една крачка към модернизирането на стадиона си “Сантяго Бернабеу”, след като си е осигурил голям банков заем за ремонт на стадиона, съобщава “Ел Конфиденсиал”. Според испанското издание заемът е в размер на 575 милиона евро (650 милиона долара) и ще бъде отпуснат от американските банки “Мерил Линч” (Merrill Lynch) и Джей Пи Морган (JP Morgan).

Двете американски банки ще се присъединят към испанските “Сантандер” (Santander) и “Кайша банк” (CaixaBank), които участват във финансирането на проекта, но според медиите в Испания не са замесени толкова активно.

“Реал” отдавна иска да модернизира своя стадион, който за последно беше увеличен през 2011 г. “Сантяго Бернабеу” е построен през 1947 година, като на два пъти претърпява основна реконструкция – 1982 и 2001 г. В четири случая стадионът е разширяван, а сега капацитетът му е 81 044 места.

Според плановете на президента Флорентино Перес модернизацията на “Сантяго Бернабеу” може да увеличи приходите с между 100 и 150 милиона евро годишно.

Идеята на клуба е височината на “Сантяго Бернабеу” ще бъде увеличена с 12 метра, за да бъде поставен подвижен покрив. Централната трибуна също ще претърпи промени, а от клуба ще изградят нови зони за спонсори, почивка и забавления. Именно това ще вдигне много приходите.

Преди време Перес обяви, че клубът може да излаща подобна инвестиция в рамките на 35 години. Според документите, с които “Ел Конфиденсиал” разполага, погасителният план е 30 години с лихва от 2.5%.

“Реал” усилено търси и спонсор, който да постави името си до това на “Сантяго Бернабеу”, с което да донесе допълнителни приходи. Стадионът на “Реал” е второто най-посещавано място в Мадрид след музея “Прадо” според официалната статистика.

ДНЕВНИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>