“Реал” свали кръста от емблемата си заради договор с банката на Абу Даби

zx450y250_2427951“Реал” (Мадрид) премахна кръста от емблемата си като част от договора си с Националната банка на Абу Даби.

Християнският кръст обичайно е разположен върху корона в горната част на логото на испанския клуб. В този вид емблемата на белите е от 1920 г., след като крал Алфонсо XIII става патрон на клуба.

За да не бъдат засегнати мюсюлманите в Обединените арабски емирства, се е наложила промяната, твърди “Марка”.

“Реал” подписа тригодишен договор с банката през септември. “Това е стратегически съюз с една от най-престижните институции в света”, съобщи тогава президентът на испанския клуб Флорентино Перес.

Строителният предприемач обясни, че мадридчани целят заздравяване на марката си и увеличаване на престижа си в световен мащаб.

Решението предизвика критики и коментари в медиите и социалните мрежи. “Отдавна трябваше да са сменили кръста със знака на еврото”, написа един от коментиращите темата в Twitter.

Източник: Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>