Реал (Мадрид) прави „Бернабеу” третия най-голям стадион в света

índice

Стадионът на Реал Мадрид “Сантяго Бернабеу” може да стане третият най-голям стадион в света, ако се реализира планът за неговата реконструкция и разширяване на капацитета.

Кметството на Мадрид през ноември одобри новия проект за “Бернабеу”, който през следващите три години трябва да стане по-висок и да има покрив над целия терен.

Новото съоръжение би трябвало да има капацитет 93 000 места, с което би станал третият най-голям футболен стадион в света след “Ацтека” в Мексико сити (105 000 места) и “Камп Ноу” (98 772 места) в Барселона.

Реконструкцията на “Сантяго Бернабеу” ще струва между 200 и 250 милиона евро, а Реал ще финансира това с различни комерсиални дейности.

Разширяването трябва да обхване и зелените площи около стадиона и помещенията около стадиона, както и по-голям гараж под стадиона и по-голям търговски център.

В света има и по-големи от посочените три стадиона, но те или не са за футбол, или техният комфорт не е на ниво пет звезди. /novsport.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>