“Реал” (Мадрид) очаква 30 млн. долара годишно от договор с “Майкрософт”

zx450y250_2421497“Реал” (Мадрид) и “Майкрософт” ще обявят тази вечер началото на партньорството си. След преговори,продължили повече от година, белите разкриха, че договорът ще бъде представен в 18.30 ч. местно време на “Сантяго Бернабеу”.

Контрактът ще е за четири години и обвързва бизнес, технологично и маркетингово партньорство, пише “Форбс”. Той ще бъде подписан от президента на клуба Флорентино Перес и вицепрезидента на “Майкрософт” Орландо Аяла.

Информациите за стойността на договора са разнопосочни. Според “Форбс” мадрдичани ще получават по около 30 млн. долара (24 млн. евро) годишно.

Очакванията на специализираните издания за технологии са сътрудничеството между двете страни да доведе до нова ера в общуването на клуба със запалянковците и да се създадат нови изживявания за феновете.

Появиха се информации, че “Майкрософт” ще даде името си на стадиона на “Реал” в допълнителна сделка на по-голяма стойност. Преди година част от привържениците на испанския клуб показаха недоволство към подобен ход, тъй като според тях традициите са по-важни от парите и името трябва да остане “Сантяго Бернабеу”.

Мадридчани вече представиха плана за модернизирането на стадиона си. Цялостната инвестиция се изчислява на около 400 млн. евро.

Източник: Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>