“Реал” (Мадрид) обеща 1 млн. евро за бежанците, “Порто” ще дари от билети

zx450y250_2604258source-ap“Реал” (Мадрид) обяви, че ще дари 1 милион евро в помощ на бежанците, които ще бъдат приети в Испания. Президентът на клуба Флорентино Перес се е срещнал с министър-председателя Мариано Рахой, за да обсъдят възможните стъпки.

Белите изтъкват, че верни на принципите си, искат да помогнат “на гладните, жените и децата, които са били принудени да напуснат домовете си, за да избягат от войната и смъртта”. Предвиждат се различни събития и кампании, насочени основно към младите.

“Порто” предложи част от приходите от билети от Шампионската лига да бъдат дарявани. Според португалския клуб футболът има дълги традиции в солидарността и затова “е невъзможно да си затвори очите пред драмата на мигрантите и бежанците, които опитват да дойдат на европейска земя”.

Идеята на “драконите” е всеки клуб да дари по 1 евро от продаден билет за първото си домакинство в групите на Шампионската лига този сезон. “Порто” ще го направи за мача с “Челси” на 29 септември, а предложението е примерът да бъде последван и от останалите 31 клуба.

“Нека играем за мигрантите”, призоваха португалците.

“Байерн” също обяви, че ще дари 1 млн. евро за бежанците в Германия. Баварците ще предоставят и едно от тренировъчните си игрища за лагер. Ще се осигурят курсове по немски, както и футболни уроци за младите бежанци. / Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>