“Реал” е обвързан с академия, изпращаща китайски деца под 14 години в Испания

zx450y250_2531894source-reutersАгенцията Soxna очаква 13.34 млн. евро от договор с “Реал” (Мадрид) и с китайския “Гранджоу евъргранде” за развиването на 225 талантливи деца в местна академия, съобщава “Ас”. Преди девет месеца в Испания са пристигнали 25 момчета на възраст под 14 години.

Според информацията в сайта на Soxna това са “най-добрите от академията “Евъргранде Реал Мадрид”. Европейският клубен шампион и китайският клуб отделно си партнират от 2011 г.

Основната цел на договора със Sonxa е да се развиват футболни таланти, за да стигнат те високо професионално ниво. “Реал” е избрал 15 треньори, които работят с децата в Испания и в Китай.

От Soxna обясняват, че са получили одобрение от китайското правителство да развият проект, според който футболът да влезе в образователната програма в страната. “Реал”, от своя страна, се е съгласил да се включи.

В договора между агенцията и “Гуанджоу” било записано, че “след три години от всяка група от 25 деца поне половината могат да достигнат високо ниво и да продължат в Испания, където до 18-годишна възраст могат да се присъединят към младежките отбори на водещите клубове в Европа”.

Очаква се следващия сезон в Испания да пристигнат още 50 момчета, по-следващия още 75 и така до общо 225. Децата са в Мадрид без родителите си, а в договора е записано, че веднъж или два пъти седмично ще могат да ядат китайска храна.

Информацията съвпада с момент, в който “Реал” и още няколко испански клуба са разследвани за нарушения при трансфери на непълнолетни футболисти. /Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>