Рахой предложи диалог на Каталуния

BN-ET464_catalo_P_20140929073944Премиерът на Испания Мариано Рахой предложи на правителството на Каталуния „диалог и институционална лоялност“ в рамките на закона. Лидерът на „Народната партия“ говори в официалната си резиденция Ла Монклоа, оценявайки резултатите от регионалните парламентарни избори в Каталония в неделя, съобщава El Pais.Изборите бяха спечелени от просепаратистките сили, осигурили си мнозинство в регионалния парламент, макар да получиха под 48% от вота.

„Поддръжниците на отделянето никога е са имали подкрепата на закона и нямат подкрепата на мнозинството в каталунското общество“, каза Рахой.

Испанският премиер беше критикуван за своята непреклонна позиция, дори когато движението за независимост на Каталуния набра скорост, а по-радикалните отцепници заплашиха с едностранно деклариране на независимост.

 

Редактор: Десислава Любомирова / Актуално.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>