Рахой: Нивото на младежката безработица в Испания е най-ниското от 1999 г.

jovenes_20Ангела Меркел направи много сериозни избори и е в ролята на звезда, заяви испанският премиер.

Младежката безработица в Испания е много висока, но за пръв път започва да пада. Равнището намаля с 5,2% спрямо 2012 г., но ние не се задоволяваме с това. Сега сме с най-добрите нива от 1999-2000 г. Има още работа, но се движим в правилната посока. Това заяви в интервю за Bloomberg министър-председателят на Испания Мариано Рахой.

По думите му в момента иберийската страна излиза от рецесията и догодина ще има сериозен икономически ръст. “Другия петък, заедно с бюджета ще посочим нашата цел за ръст от 0,7%. Анализаторите са единодушни, че ще имаме 1% ръст, но ние искаме да сме предпазливи, както винаги сме правили. Така че сме доволни с прогнозата за 0,7% ръст”, заяви испанският премиер.

Рахой коментира и ключовите за Европа федерални избори в Германия, които се проведоха през изминалия уикенд. “За мен германският канцлер направи много сериозни избори и е в ролята на звезда. Тя получи много пряка подкрепа от германския народ. Сега е на път да състави коалиционно правителство. Не съм успял още да говоря с нея. Тя ще направи стабилна коалиция, което е естествено, но иска всичко да стане възможно най-бързо“, отбеляза премиерът на Испания.

Според Рахой германската политика няма да бъде сериозно променена след тези избори. “Целите остават същите – създаване на заетост, намаляване на дефицита чрез структурни реформи, но всички неща трябва да се правят с повече гъвкавост, за да не се изпада в невъзможни ситуации“, заяви Рахой. /Източник: Инвестор.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>