РАКЕТИ НА МАЧА „АТЛЕТИКО МАДРИД – БЕНЕФИКА” НА СТАДИОН ВИСЕНТЕ КАЛДЕРОН

УЕФА ЗАПОЧНА ДЕЛО, СРЕЩУ АТЛЕТИКО МАДРИД И БЕНЕФИКА, ЗА ИНЦИДЕНТ СВЪРЗАН С ХВЪРЛЯНЕТО НА РАКЕТИ ПО ВРЕМЕ НА МАЧА.

След събраната от УЕФА информация около инцидентите на футболната среща провела се между Атлетико Мадрид – Бенефика, във втория ден на Шампионска Лига (ШЛ).  Инцидентът се е получил, заради запалени факли хвърлени на игрището. Източници на УЕФА потвърдиха, че до няколко дни „Комитетът за контрол, етика и дисциплина”, ще изчака събирането на информация, за броя на внесените факли на стадиона, тяхното запалване и нанесените щети.

Футболната федерация подготви доклади за инцидента, които представи на своите делегати. На срещата е присъствал и англичанинът Марк Блекбърн. Изразявайки своята загриженост и неудобство, като футболист на червено-белите, за инцидентите провокирани от феновете на Бенефика, поставяйки под опасност част от феновете на Атлетико Мадрид.

ФЕНОВЕТЕ НА БЕНЕФИКА ХВЪРЛЯХА ФАКЛИ НА ТЕРЕНА.

В  36-та минута от срещата феновете на Бенефика, разположени в северната част на стадион „Висенте Калдерон”, започнаха да палят и да  хвърлят, ракети по трибуните, където бяха настанени феновете на Атлетико Мадрид. Част от пиротехниката попадна и на терена, в момента, когато аржентинецът Нико Галтан, изведе топката напред и отбеляза,  изравнявайки резултата /1-1/. По време на своята игра, футболист на Атлетико Мадрид беше възпрепятстван, и някой от ударите му се преземиха на трибуните. Някой от ударите се приземи в някой от феновете, когато по време на своята игра, футболистът на Атлетико беше възпрепятстван.

Повеждайки с 1-2 в 51-та минута голяма част от португалските фенове  със запалени факли и фойерверки, се преместват в обществената зона заета от Лисабонския отбор, където също има фенове.

ЗАЩИТАТА НА АТЛЕТИКО МАДРИД.

В четвъртък Атлетико Мадрид, излезе с обяснение, какво е взел като предпазни мерки преди срещата: „Взети са стандартни мерки за сигурността и контрола за достъп, иззети са многобройни ракети и други предмети” за феновете на Атлетико Мадрид, президентът на португалския клуб – Луис Фелипе Виера, поднесе свойте извинения, за случилото се.

За подобни инциденти “Комитетът за контрол, етика и дисциплина към УЕФА”, наказа с глоби двата действащи клуба, с временно затваряне на стадиона, за местните жители и посетители.

Комисията срещу насилието излезна с декларация като определи футболната среща като високо рискова. Президентът на „Висшия Спортен съвет” – Мигел Карденал, описва случилото се като „изключително сериозно. Той се ангажира със смяна на стадионите и създаването на безопасна среда.

 Информация: Вестник:  “MARCA”

1454703_251753701648981_1092946067_n

Изготвила:

Йоана

Христова

1443642375_590178_1443642403_album_normal

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>